Automata váltós képzés

A vezetői engedély megszerzése nem egyszerű feladat a vezetésben még gyakorlatlan jelentkezők számára. A hagyományos váltóval szerelt autón tanulók több mint a fele sikertelen az első forgalmi vizsgán. Ez nem is olyan meglepő annak tudatában, hogy a vezetés egy rendkívül összetett feladat. Napjainkban ennek a rutinszerű elsajátításához, a hatóság által meghatározott kötelező óraszám (29+1 óra) kevésnek bizonyul. A tanulók számára a legnagyobb gondot a jármű kezelése és a forgalomhoz való alkalmazkodás jelenti. Ehhez társul még az út-, forgalmi-, látási- és időjárási viszonyok változásainak gyors felismerése és a váratlanul felmerülő problémás helyzetek megoldása. Ezek pedig együttesen olyan kihívást jelenthetnek, amelynek egy átlagos autóvezetői képességekkel rendelkező ember csak hosszas gyakorlás után tud megfelelni. Jelentősen megkönnyíti a tanuló helyzetét, ha a pedálkezelésre és a sebességváltásra szánt figyelmét a külső közlekedési környezetre tudja fordítani. Automata sebességváltós autón tanulva biztosabban és hamarabb szerezhető meg az a tudás, ami a sikeres forgalmi vizsgához szükséges.

Szeretnéd az átlagosnál lényegesen egyszerűbben, könnyebben és gyorsabban megszerezni a vezetői engedélyedet? Akkor azt javasoljuk, hogy válaszd az automata váltós gyakorlati oktatást. Sokan azt mondják, hogy az automata váltós autót olyan könnyű kezelni, mintha egy dodgemben ülnél a vidámparkban. Nem kell hosszú órákat azzal töltened, hogy megtanuld a tengelykapcsoló (kuplung) és a gázpedál összehangolását, hogy begyakorold a helyes pedálkezelési technikákat. Nem kell félned attól minden elindulás előtt, hogy lefullad a motor és ezért a türelmetlen vezetők „ledudálnak” az úttestről. Nem kell félned az emelkedőkön, hogy elinduláskor visszagurulsz és veszélyezteted a mögötted lévő gyalogosokat, járműveket. A legtöbb tanulónak sok problémát okozó kézifékes elindulásra sem lesz szükséged. Összefoglalva elmondható, hogyha automata váltós autón tanulod a vezetést, akkor a kezdő vezetők számára legnagyobb nehézségeket okozó járműkezelési technikák elsajátításának nehézségei szinte teljesen eltűnnek.

automata váltós oktatás

A jogosítványra vágyó kezdő vezetők szeretnének megtanulni biztonságosan közlekedni és jó vezetővé válni. Ehhez két nagyon fontos dolog elsajátítására lesz szükséged: a gépjármű feletti uralom és az előrelátó közlekedési gondolkodás. A gépjármű feletti uralom a jármű kifogástalan technikai kezelését jelenti, amit nem könnyű elsajátítani. Nemcsak az idősebb korosztálynak, de sok fiatalnak is problémát okoz. Manuális váltó esetén a gyakorlati oktatás jelentős részét öleli fel az autó megfelelő kezelésének elsajátítása. Ebből is az egyik legnagyobb kihívás a kuplung és a sebességváltó helyes kezelése. Az automata váltóval ez a folyamat lényegesen egyszerűbbé válik és jelentősen lerövidülhet a tanulási idő. Sokkal rövidebb idő alatt sajátítható el a gépjármű kezelése, sokkal több idő jut a közlekedési gondolkodás fejlesztésére a gyakorlati oktatás ideje alatt. Ennek köszönhetően a tanuló és az oktató figyelme fokozottan a forgalmi szituációkra és a közlekedési szabályok alkalmazására összpontosulhat. Ezzel is elősegítve a forgalmi vizsga mielőbbi sikeres teljesítését. Akinek fontos, hogy elsőre sikerüljön a gyakorlati vizsgája, az jóval több esélyt adhat magának, ha nem akar valamennyi nehézséggel egyszerre megküzdeni. Nem baj, ha tudod: attól, hogy valaki automata váltóval szerelt gépkocsin tanul és vizsgázik még tökéletes vezető válhat belőle.